19 maart 2018

MY 10 DAYS INTERNSHIP AT TEFAF MAASTRICHT

TEFAF is dé grootste kunstbeurs van de wereld. De kunstbeurs runt drie beurzen internationaal: TEFAF Maastricht, TEFAF New York Spring en TEFAF New York Fall. Nou loop ik toevallig stage bij MECC in de periode dat TEFAF Maastricht plaats vindt. En laat ik nou toevallig gevraagd zijn om die 10 dagen stage te lopen bij TEFAF. Mijn naam? Lucia the intern assistant to content manager, Claire van Beuzekom.

Een week voor mijn stageperiode werd ik gebeld door mijn stagebegeleider. Hij vroeg of ik 10 dagen zou willen stagelopen bij TEFAF om Claire te ondersteunen met social media tijdens TEFAF. Ik, als het Noord-Hollands meisje die naar Limurg is vershuisd, dacht ‘ja, waarom niet?’ terwijl ik geen idee had wat TEFAF inhield en ik dacht dat het te maken had met pannen (Tefal… right?). Maar toen ik aan mijn vriendinnen uit Limburg vertelde dat ik 10 dagen ging werken voor TEFAF, kwam ik er al snel genoeg achter dat dit een geweldige ervaring zou zijn en dit totaal niks te maken had met pannen.

En toen begon de paniek toe te slaan: wat moest ik aan doen in deze tien dagen?! Je kan niet zomaar in je spijkerbroek aan komen. Maar gelukkig hadden Timu (vriendin waarmee ik ook samenwoon) en ik een oplossing daarvoor: beide onze kast plunderen opzoek naar alle nette kleren die we hebben en deze vervolgens ophangen aan één rek. Je moet er wat voor over hebben om een kledingcrisis te voorkomen.

Deze 10 dagen zou ik Claire ondersteunen met social media. Als je 10 dagen, 10 uur per dag met iemand door brengt, leer je diegene echt kennen. Van te voren was ik hier een beetje bang voor want ja, straks klikt het niet en zit je dus al die tijd aan iemand vast. Maar dit was het tegenovergestelde. Claire is zo’n vrouw die je echt inspireert en waarop je jaloers wordt. Zo heeft ze twee jaar in Italië gewoond en spreekt ze vloeiend Italiaans, lijkt ze tien jaar jonger dan dat ze is, heeft ze een frisse en spontane uitstraling en is ze altijd vrolijk. Het was dus een hele gezellige tijd, waarbij ik veel heb geleerd en we veel hebben gelachen.

Fotografie door Loraine Bodewes

Ik maakte alles achter de schermen mee en dit was alles behalve saai. Zo had Loraine (één van de fotografe) een super leuke foto gemaakt van een oude vrouw op Nikes. Deze foto is uiteindelijk de meest bekeken foto op Instagram van TEFAF geworden, is super vaak gedeeld en er is zelfs een artikel op gebaseerd. Maar foto’s kunnen ook negatief worden opgevangen. Zo was er een foto gevonden op internet die was genomen op een verboden plek op TEFAF, waardoor wij gelijk aan het werk werden gezet om zo snel mogelijk die foto te vinden op internet. Een bijzondere ervaring om mee te krijgen wat één foto voor een ophef kan zorgen.

Werken voor TEFAF brengt ook veel voordelen met zich mee. Zo heb je niet alleen onbeperkt toegang tot TEFAF en gratis eten uit de koelkast op kantoor, maar ook bij de galerijen krijg je toch een beetje privileges. Zo heb ik een beeldje van een nijlpaard vast gehouden die zo’n duizenden jaren oud was en bij Verdura heb ik een armband om gekregen met een waarde van een getal met misschien vijf of zes nummers. Maar eigenlijk vind ik het alleen al heel leuk om al die mensen te ontmoeten.

Van deze ervaring bij TEFAF heb ik niet alleen heel veel geleerd op het gebied van social media, maar ook over kunst. Ik heb vroeger wel kunstgeschiedenis gehad maar dat gaat meer over de algemene stromingen en de bekendste kunstenaars. Door de live video’s die ik samen met Claire heb gemaakt, behind de scenes heb gekeken bij ‘Meet te expert’ en alle social media berichten over TEFAF heb gelezen, is mijn kennis over kunst veel breder geworden.

Al met al, een geweldige ervaring! Misschien tot volgend jaar, TEFAF!

Deze diashow vereist JavaScript.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

2 reacties op “MY 10 DAYS INTERNSHIP AT TEFAF MAASTRICHT”

  1. nabilahnoordin schreef:

    Hi! I was wondering how did you apply for an internship at TEFAF?

Geef een reactie

Lucia Koetsier

Hi en welkom op mijn fashion blog! Naast het creëren en plannen van content en het ontwerpen van logo's, schrijf ik blogberichen over Fashion. #OOTD's, trends, citytrips en nog veel meer topics zullen voorbij komen op mijn blog. Hope you like it!

latest vlogs

%d bloggers liken dit: