8 mei 2019

INSTAGRAM VS. REALITY

Tegenwoordig zien we alleen nog maar perfecte plaatjes op Instagram. Influencers die altijd op vakantie zijn, dure kleding dragen en nooit een puistje op hun gezicht hebben, het is alsof hun leven perfect is. Het is zelfs zo erg dat we soms vergeten dat Instagram niet de echte wereld laat zien. Het is tijd om ons even wakker te schudden van het o zo perfecte leventje waar we ons zelf mee vergelijken.

Real life

Hoewel Instagram voor een groot deel uit alleen maar perfecte plaatjes bestaat, vind ik het belangrijk dat ik ook laat zien dat niet alles perfect is. Iemand die mij inspireerde om dit blogbericht te schrijven is Rianne Meijer. Ook zij is een zo gehete influencer met voor een groot deel alleen maar perfecte plaatjes, maar zij laat zien dat het ook anders kan. Zo deelt zij om de zoveel tijd een bericht waarin ze laat zien dat ook zij niet altijd perfect is en laat ze weten dat ze het belangrijk vindt om soms even de real life Rianne Meijer te laten zien.

Guilty…

Ook ik ben schuldig van dit perfecte plaatje. Eén van mijn grootste hobby’s is mooie plaatjes creëren voor Instagram. Hier en daar gooi ik er een filtertje overheen, staat mijn filmrol vol bij elke instawaardige foto die ik plaats en is de hoek van de foto erg belangrijk. Waarom ik dit doe? Ik denk dat je het kan vergelijken met het echte leven. Wanneer je een feestje hebt smeer je net dat extra laagje foundation over je gezicht en doe je toch wat specialere kleding aan. Dit is in principe hetzelfde als wat er op Instagram gebeurt; het zijn alleen maar feestjes. Je wil het beste van jezelf laten zien omdat je weet dat je beoordeeld wordt op je uiterlijk.

Om iedereen even wakker te schudden van het Instagram leventje, is hieronder te zien dat ook ik niet perfect ben en ik quilty ben van het bewerken van mijn foto’s. Laten we het soms even echt houden…

Geef een reactie

Lucia Koetsier

Hi en welkom op mijn fashion blog! Naast het creëren en plannen van content en het ontwerpen van logo's, schrijf ik blogberichen over Fashion. #OOTD's, trends, citytrips en nog veel meer topics zullen voorbij komen op mijn blog. Hope you like it!

latest vlogs

%d bloggers liken dit: