6 mei 2020

DUURZAAM SHOPPEN BIJ LANASIA

Deze keer uitgelicht: de duurzame webshop; LANASIA. In een wereld waarbij transparantie en duurzaamheid belangrijk zijn, is het nog moelijk een merk te vinden die oprecht bezig is met duurzaamheid. Vaak wordt het toch gebruikt als marketingtool. LANASIA is één van die merken die duurzaamheid centraal heeft staan en zich echt inzet om een betere wereld te creëren. Alle collecties van LANASIA worden gecreëerd onder het motto: sexy & sustainable. Het is gemaakt door vrouwen, bij vrouwen. “The passion for sustainable materials come naturally, while growing up in a natural environment and worried about a clean ecosystem, we knew from the very early beginning how important and valuable corporate sustainability is”

| Gesponsord door LANASIA

LANASIA

LANASIA is een Duits fashion label, opgericht in 2018 door twee zussen; Anna-Sophia (22) en Lisa-Maria (24). In Februari 2019 lanceerde zij hun eerste badkleding collectie ‘A Sisters Collection’. Naast hun passie voor mode was hun grootste ambitie om bij te dragen aan een schoner milieu. Ze zijn opgegroeid in de Alpen en hebben dan ook vanaf jonge leeftijd veel gevoel gekregen voor de natuur. Vanwege de toenemende milieuvervuiling door plastic afval en de enorm hoge CO2-uitstoot, hebben zij besloten om LANASIA op te richten. Met hun kledingstukken willen zij bewijzen dat duurzame kledingstukken ook stijlvol en classy kunnen zijn.

LANASIA staat voor een mix van vrouwelijke, sexy en duurzame ontwerpen en zet zich in om deze eigenschappen te ontwikkelen. Ze willen mensen over de wereld inspireren en bewijzen dat duurzaamheid sexy kan zijn. Sexy zijn betekent voor LANASIA vrijheid vinden in schoonheid en je lichaam zelfverzekerd omhullen met stoffen die de natuurlijke lichaamsvorm onderstrepen. Duurzaam zijn betekent voor LANASIA een duurzaamheidsconcept naleven en dit constant verbeteren.

Slow Fashion

Maar wat is er dan zo duurzaam aan LANASIA? Er wordt voornamelijk gerecyclede, upcycled of natuurlijke stoffen gebruikt die de planeet minder schaden, zoals biologisch katoen, tencel, linnen en zijde. Daarnaast streven zij naar een goede relatie met leveranciers, productiebedrijven en logistiek en zorgen ze ervoor dat iedereen eerlijk wordt betaald en behandeld. LANASIA steunt elk jaar een organisatie die sociale of milieukwesties wil verbeteren. De collecties zijn niet trend gebonden en niet bedoeld om uit de mode te raken, zodat Fast Fashion niet wordt ondersteund. Daarom hebben zij alleen beperkte kortingen. Tot slot is de logistiek gecertificeerd door het Ministerie van Energie, Infrastructuur en Digitalisering in Duitsland, als opererend in een groen industriegebied en wordt bestempeld als een familievriendelijk bedrijf. Omdat retourzendingen enorme milieukosten met zich mee brengt, vraagt LANASIA een klein bedrag om doordachte aankopen aan te moedigen.

De collecties

Sexy & sustainable badkleding

De zwemcollectie bestaat uit twee collecties; Power Of Nature en Sisters Collection. Power Of Nature zegt eigenlijk al genoeg; de natuur staat centraal. De campagne wil laten zien dat LANASIA de collectie heeft ontwikkeld uit gerecycled scheepsafval. De Sisters Collection vertegenwoordigt de band tussen de twee oprichters Anna-Sophia en Lisa-Maria. Met dit project willen zij de oceaan van plastic bevrijden. Beide collecties zijn gemaakt van 78% gerecycled nylon.

Sustainable activewear

Voor de sportcollectie is LANASIA de samenwerking aangegaan met twee andere zussen en oprichters van de Bodymethod boutique fitness studios. De collectie moet vrouwelijke kracht weerspiegelen. De sportcollectie is bedoeld voor zowel in de sportschool als op straat. Ook de sportcollectie bestaat uit 78% gerecycled nylon.

Womenswear

Deze collectie bestaat uit twee thema’s; Women Empowerment en Fashion Goes Woods. Beide collecties zijn ontworpen voor de stijlvolle vrouw op een moderne manier. Women Empowerment is de eerste lente/zomercampagne voor dameskleding. Het gaat om vrouwelijkheid en zelfvertrouwen van vrouwen. Fashion Goes Woods is de eerste herfst/wintercampagne voor dameskleding. Tijdens het ontwerpen van deze collectie heeft LANASIA rekening gehouden met het platteland.

Mijn ervaring

Ik zou natuurlijk geen merk aanbevelen als ik er zelf geen ervaring mee heb. Ik heb van de Fashion Goes Woods collectie, de beige met blauwe jas besteld. Ik ontving de jas heel snel (misschien ook omdat ik dicht op de grens van Duitsland woon 😉 ) en de jas kwam in een mooie doos. Het zat verpakt in vloeipapier waar waarschijnlijk parfum op was gespoten, want het rook heel lekker. Op onderstaande IGTV video zie je hoe de jas aankwam en hoe ik hem op vier verschillende manieren combineer. De jas zat echt perfect en is van goede kwaliteit.

Welke producten vind jij het leukste?

Shop op Lanasia.

Geef een reactie

Lucia Koetsier

Hi en welkom op mijn fashion blog! Naast het creëren en plannen van content en het ontwerpen van logo's, schrijf ik blogberichen over Fashion. #OOTD's, trends, citytrips en nog veel meer topics zullen voorbij komen op mijn blog. Hope you like it!

latest vlogs

%d bloggers liken dit: