20 maart 2019

DE RING VAN HET MOMENT, EEN KLASSIEKER

Dit is dé accessoire die we deze lente en zomer 2019 gaan zien; de zegelring. Het is een klassieker met een grote geschiedenis en het is erg opvallend dat het juist nu een trend gaat worden. Voor inspiratie heb ik mijn favoriete looks met de zegelring verzameld en in dit blogbericht gezet. Gaat deze statement ring meer dan alleen een modieuze functie krijgen? 

De geschiedenis

De zegelring heeft een grote geschiedenis. Het was net zo betrouwbaar als een handtekening; een zegel van authenticiteit dat een document ondertekende. Wat begon als een handige tool, werd al snel een symbool van rijkdom en status. De zegelring was één van de meest waardevolle voorwerpen geworden die een heer kon hebben en werd dan ook vernietigd wanneer de heer kwam te overlijden. Na een lange tijd werd de waarde van de zegelring minder en werd het steeds meer een modieus accessoire. 

Wat opvallend is, is dat vanaf het ontstaan van de zegelring tot een lange tijd, de ring alleen werd gedragen door mannen. Vroeger alleen door een heer, tegenwoordig is het een erfstuk dat generaties lang wordt doorgegeven met als symbool broederschap. Maar waarom gaan dan nu ook vrouwen deze zegelringen dragen? Het is tenslotte een ring oorspronkelijk voor mannen. 

Gendergelijkheid

Ik denk dat dit te maken heeft met de trend gendergelijkheid die momenteel een grote rol speelt. Mannen en vrouwen moeten gelijk zijn, taboes worden verbroken en er is steeds meer sociale acceptatie voor transpersonen. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer uniseks kleding opkomen bij grote kledingketens. Zal de zegelring ook een statement worden waarbij je laat zien dat vrouwen gelijk zijn aan mannen? 

Inspiratie

Zo’n statement zegelring is natuurlijk een opvallende accessoire aan je vinger en daardoor ook gelijk moeilijk te combineren. Aan welke vinger ga je hem dragen? Draag je er meer? Met welke andere ringen kun je de zegelring combineren? Hieronder heb ik mijn favoriete looks verzameld voor antwoorden op deze vragen. 

Shop the post

Bron.

Geef een reactie

Lucia Koetsier

Hi en welkom op mijn fashion blog! Naast het creëren en plannen van content en het ontwerpen van logo's, schrijf ik blogberichen over Fashion. #OOTD's, trends, citytrips en nog veel meer topics zullen voorbij komen op mijn blog. Hope you like it!

latest vlogs

%d bloggers liken dit: