4 juni 2017

10 MUST-HAVE KLEDING BASICS

We kennen allemaal dat moment dat je voor je kledingkast staat, bom vol kleding, en je niks hebt om aan te doen. Om deze crisissen achter je te laten, heb je kleding basics nodig; kledingstukken wat je zo vaak draagt, dat ze zullen slijten. Kledingstukken die met bijna alles gaan, waardoor het makkelijker is om kleding te combineren, en je hierdoor bijna geen nieuwe kledingstukken nodig hebt. Daarom heb ik een top 10 gemaakt van kledingstukken, wat je absoluut nodig hebt om de crisis te voorkomen.

Wit T-shirt
Iedereen, maar dan ook echt iedereen, heeft een wit T-shirt nodig. Zonder een wit T-shirt is als Marilyn Monroe zonder rode lipstick. Ik heb twee witte T-shirts van Vogue, die ik vaak draag onder een blazer of mijn faux fur bomber jacket. Deze shirts zijn super makkelijk te combineren en gaan met alles!

Zwarte blazer
Ook de zwarte blazer kan niet ontbreken in jouw kledingkast. Draag hem op een spijkerbroek voor een everyday-stylish look of op een pantalon voor bijvoorbeeld een presentatie. De zwarte blazer kan je makkelijk combineren voor elke situatie.

IMG_20170207_180159_477

Zwarte pantalon
Ik noemde hem al eerder, de pantalon. De meest voor de hand liggende combinatie is met een blazer. Maar je kan makkelijk een stoere look creëren door de pantalon te combineren met een leather jacket en een paar loafers. Ook de fishnet tights gaan makkelijk met een zwarte pantalon.

Zwarte blouse
Ja, weer een zwart kledingstuk. Zwart is gewoon echt een basic kleur en waarschijnlijk zijn de meeste kledingstukken in jouw kledingkast ook zwart. De zwarte blouse kan dan ook echt niet ontbreken in jouw kledingkast. Net als de pantalon en blazer is het zóóó makkelijk om verschillende looks te creëren. Als je voor die echte stylish outfit wil gaan, moet je de linker of rechter voorkant van je blouse een stukje in je broek doen. Dit zorgt ervoor dat het er niet basic uit ziet.

IMG_20170207_180100_229

Witte blouse
Naast de zwarte blouse heb je natuurlijk ook een witte blouse nodig. Je kan deze dragen met een jasje of colbertje, maar ook zo is hij al leuk. Zo heb ik een witte blouse met patches, waardoor hij al super fashionable is zonder jasje.

Little black dress
De wel bekende little black dress is een must-have! (credits to Gabrielle Chanel) Zo kan je een simpele black dress dragen naar elke gelegenheid. Maar je hebt ook, ik noem het even: ‘luxe’ black dresses. Zo heb ik een black dress met witte lijnen en gaatjes bij de mouwen. Deze draag ik het liefst met een zwarte panty en mijn Adidas sneakers of zwarte laarsjes.

IMG_20170207_180017_905

Zwarte laarsjes
Zwarte laarsjes heb je absoluut nodig! Ik had een tijdje geen zwarte laarsjes, en boh, dat was een zware tijd! Elke dag weer stond ik voor de spiegel te bedenken wat ik onder mijn outfit aan moest, en elke keer weer dacht ik: ‘Waarom heb ik geen zwarte laarsjes?’ Dus natuurlijk, zo schoenen gek als ik ben, heb er gelijk twee paar gekocht. Doe jezelf een plezier en koop zwarte laarsjes, je hebt ze nodig!

Clutch/kleine schoudertas
Een clutch, of kleine schoudertas, kan je outfit zo veel meer waarde geven. Het kan je basic outfit op pimpen tot een heel nieuw level. Koop daarom je clutch niet alleen in het zwart, maar ga voor knal rood of een patroontje. Zo ben ik helemaal weg van mijn zwarte schoudertas met rood en zwarte versiersels, en mijn mini rode tas zie je mij vaak dragen met uitgaan. Deze tassen zijn super handig omdat ze niet groot zijn waardoor ze ook niet in de weg hangen of zwaar zijn.

IMG_20170207_172845_643

Spijkerbroek
Dit was waarschijnlijk je eerste kledingstuk toen je geboren was, de spijkerbroek. Je hebt ze in verschillende stijlen: Mom jeans, Boyfriend jeans, Skinny jeans, Flared jeans, High waisted jeans, Straight jeans, Enkel jeans en Ripped jeans. Waarschijnlijk zullen er in de toekomst nog veel meer stijlen komen (misschien de Dad jeans? wel zo eerlijk…) Maar er zijn niet voor niets zo veel stijlen ontworpen voor de jeans. Het is een absolute must-have! Daarom vind ik ook hier dat je best wat meer mag besteden aan een goede jeans, je draagt hem tenslotte tot hij zal uitscheuren.

Loafers
Sinds kort heb ik super mooie loafers, en dit was zo’n opluchting! Net als bij de zwarte laarsjes kon ik mijn outfit elke keer weer niet afmaken. Ze maken je outfit speciaal en lopen echt heerlijk. Let wel op dat je geen plastic loafers koopt, hierin ga je zweten wat kan uitlopen tot schimmelinfectie, en de plastic rand bij je hiel zal zorgen voor blaren. Nee, deze must-haves moet je in goede kwaliteit kopen, anders zal je echt ten onder gaan. Ook is het fijner als de bovenkant ver doorloopt tot je wreef, hierdoor zal je enkel minder snel uit je schoen schieten, wat ook weer blaren vermijdt. Ik heb deze bij Sacha gekocht voor €79,95. Best prijzig maar dan heb je ook wat. Het is echt leer en ze zitten super lekker.

IMG_20170207_175725_633

Geef een reactie

Lucia Koetsier

Hi en welkom op mijn fashion blog! Naast het creëren en plannen van content en het ontwerpen van logo's, schrijf ik blogberichen over Fashion. #OOTD's, trends, citytrips en nog veel meer topics zullen voorbij komen op mijn blog. Hope you like it!

latest vlogs

%d bloggers liken dit: